Vieringen en evenementen rond Pasen

Dit jaar kunnen we voor het eerst weer samen Pasen vieren na twee jaar corona – onderbreking en dat doen we dit jaar extra feestelijk met het Hoorns Byzantijns Mannenkoor op Eerste Paasdag. Het koor brengt slavisch-byzantijnse paasgezangen ten gehore uit de orthodoxe traditie en staat zoals altijd weer onder de vakbekwame leiding van Grigori S. Sarolea. U hoort dan de prachtige gezangen in de eigen contekst namelijk die van de liturgie.
De feestelijke Paasviering begint om 10.30 uur in de Oud-Katholieke Kerk en voorgangers zijn pastoor Frank Duivenvoorde en de lectoren Margot Kersaan en Evert van der Veer. Aanvang van de viering is om 10.30 uur, kerk open vanaf 10.00 u. Wees op tijd in de kerk voor een goede plaats. Na afloop van de viering is er koffie en thee.
Als toegift zal het koor s middags nog een klein paasconcert verzorgen van 13.30 – 14.30 uur. Toegang is gratis, collecte ter bestrijding van de onkosten.

Wilt U Pasen helemaal compleet vieren ? Dan bent U van harte welkom bij de Goede Week plechtigheden in de Oud-Katholieke Parochie aan de Varkensmarkt.
Zo. 10 april 10.00 u : Palmzondag met zegening van de Palmtakken op de Varkensmarkt met aansluitend H. Mis met lezing van het Passieverhaal
Zo. 10 april 15.30 u : Concert ‘Op weg naar Pasen’ van Gregoriaans Koor Utrecht
Do. 14 april 19.30 u : Witte Donderdag : Herdenking van het laatste Avondmaal
Vrij. 15 april 15.00 u : Kruisverering Goede Vrijdag : Herdenking van het lijden en sterven van Jezus
Za. 16 april 20.00 u : Paaswake met Paasvuur en inwijding nieuwe Paaskaars op de Varkensmarkt
Zo. 17 april 10.30 u: Feestelijke Paasviering waarin de opstanding van Jezus Christus wordt herdacht.Wij wensen U een zinvolle, meditatieve en inspirerende Goede Week toe en een feestelijk en Zalig Pasen!